Crvena zvezda ispisala historiju Evropske lige

Od 1. pretkola do knock-out faze

Crvena zvezda ispisala historiju Evropske lige

Crvena zvezda je takmičenje u grupi H završila na drugom mjestu sa devet bodova uz omjer dvije pobjede, tri remija i samo jedan poraz.

Zahvaljujući tome, beogradski klub izborio je plasman u 1/16 finala Evropske lige čime je obezbijedio proljeće u Evropi nakon punih 25 godina.

Interesantno, Zvezda je uspjela ispisati historiju Evropske lige jer je postala prvi klub koji je dospio do knock-out faze a da je nastup u tom takmičenju počeo od 1. pretkola.

Crvena zvezda je svoj evropski put počela protiv malteške Floriane koju je izbacila ukupnim rezultatom 6:3, da bi u 2. pretkolu bila bolja od Irtysh Pavlodara sa ukupnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon toga, u 3. pretkolu je Zvezda dva puta savladala Spartu iz Praga sa 2:0 i 1:0, a potom je u playoffu bila bolja od Krasnodara. Prvi meč u Rusiji završen je pobjedom Krasnodara rezultatom 3:2, da bi u revanšu Zvezda slavila sa 2:1 i tako se zahvaljujući golu više u gostima plasirala u grupnu fazu.

U grupi H, Zvezda je dva puta pobijedila Koeln sa po 1:0, dva puta remizirala sa BATE-om (1:1, 0:0) i jednom sa Arsenalom (0:0), dok je jedini poraz doživjela na Marakani od istog protivnika (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije