Marakana slavi Srnića, Zvezda će nakon 25 godina prezimiti u Evropi

"Crveno-bijeli" preko Kolna do nokaut faze Lige Evrope

Marakana slavi Srnića, Zvezda će nakon 25 godina prezimiti u Evropi

Večeras je na prepunoj Marakani odigran "meč odluke". Crvena zvezda je, u utakmici Grupe H, ugostila ekipi Kolna, a nagrada za pobjednika ovog duela je bila plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Na kraju su domaći bili bolji, pa su slavili pobjedu rezultatom 1:0.

Gosti su nešto bolje otvorili susret, pa su u prvih 15-ak minuta imali blagu terensku inicijativu. Upravo u 15. minuti je Jojić imao odličnu priliku za Koln, ali je Borjan odbranio njegov šut. Ipak, Zvezda uspijeva doći do "daha", a ubrzo stiže i do vodstva.

Igrala se 22. minuta kada je Rodić odlično ubacio u kazneni prostor Kolna, iako je lopti bio blizu i Boakye, Slavoljub Srnić prvi stiže do nje i pogađa za vodstvo Zvezde i erupciju oduševljenja na Marakani.

Nakon vodećeg gola domaćih igra se preselila na sredinu terena. Pokušavao je Koln kreirati neku ozbiljniju akciju, ali je Zvezda uspješno "umrtvila" susret.

Najopasniji pokušaj u drugom dijelu Koln je imao preko Yuya Osaka u 54. minuti, ali je njegov šut završio pored gola.

Sjajnu priliku da potvrdi pobjedu Zvezde imao je Richmond Boakye koji je u 91. minuti izašao pred golmana Kolna, ali je šutirao pored gola.

Na kraju je Zvezda uspjela privesti susret kraju i slaviti prolazak u nokaut fazu Lige Evrope.

U drugoj utakmici Grupe H Arsenal je na Emiratesu deklasirao BATE Borisov rezultatom 6:0.

Iako je BATE sigurno imao veći motiv na ovoj utakmici, jer je uz pobjedu, i remi Kolna i Zvezde u Beogradu mogao stići i do nokaut faze, Topnici su vrlo rano riješili sve dileme oko pobjednika.

Arsenal je došao do vodstva u 11. minuti kada je Debuchy postigao odličan pogodak. Na drugi gol Arsenala se čekalo do 37. minute, kada je Walcott rutinski pogodio za 2:0.

U 43. minuti Jack Wilshere pronalazi prostor za udarac i postiže lijep gol za vodstvo Topnika od 3:0, čime je, može se reći, već tada riješio pitanje pobjednika ovog susreta.

Da dilema ne bude "potrudio se" fudbaler BATE-a Polyakov u 51. minuti, kada je nespretnom intervencijom poslao loptu u vlastitu mrežu za 4:0.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Olivier Giroud je u 63. minuti realizovao najstrožiju kaznu, dok je Elneny lijepim golom u 74. minuti postavio konačnih 6:0.

Liga Evrope, Grupa H:
Crvena zvezda - Koln 1:0
Arsenal - Bate 6:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi