Crvena zvezda juri bogatstvo kakvo nije zaradila zadnjih deset godina

Nakon prolaska u play off Lige prvaka

Crvena zvezda juri bogatstvo kakvo nije zaradila zadnjih deset godina

Crvena zvezda eliminirala je nakon produžetaka Spartak iz Trnave u 3. pretkolu Lige prvaka, čime je izborila nastup u play offu.

Tim uspjehom beogradski klub inkasirao je preko šest miliona eura samo od UEFA, a pravo ih bogatstvo očekuje ako se plasiraju u grupnu fazu.

Poznato je da Zvezda nosi teret velikih dugovanja (oko 29 miliona eura), no kako sada stvari dug bi mogao biti značajno otplaćen do kraja kalendarske godine. Deset godina crveno-bijeli nisu uspjeli izboriti grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja, no već drugu godinu zaredom igrat će najmanje u Evropskoj ligi.

Ako eliminitra Salzburg, srpski šampion će da inskasira minimum 15.000.000 eura. Osim toga imali bi prihode od ulaznica, i značaj dio od marketing.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko bi izborili Ligu prvaka u zavisnosti od rezultata mogli bi još da zarade. Svaka pobjeda donosi 1.500.000 eura, a bod 500.000. U Ligi Evrope je suma četiri puta manja, pa pobjeda donosi 360.000 eura, a bod 120.000.

Također, ukoliko izbace Salzburg i igračima će skočiti cijena, pa bi vrijednost istih bila veća od sadašnjih 40 miliona eura. Najvrijedniji ekponat je Nemanja Radonjić koji je donio Zvezdi prolaz u play off. 

Top Komentari

Novak Profilćić
bravo zvezdaši, osvetili ste zrinjski.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije