Zvezda i Dinamo već sada imaju zagarantovano bogatstvo

Nakon prolaza u play-off

Zvezda i Dinamo već sada imaju zagarantovano bogatstvo

E. Škorić

Plasmanom u play-off Lige prvaka Crvena zvezda i Dinamo obogatit će klupske kase.

Zvezda je večeras u Trnavi nakon produžetaka izbacila Spartak u 3. pretkolu Lige prvaka i sada čeka duele sa Salzburgom za grupnu fazu.

Čak i ako ne ode u grupnu fazu Lige prvaka, ima zagarantovanu Evropsku ligu i već sada čelnici kluba zadovoljno trljaju ruke.

Zvezda je do sada već zaradila 6.140.000 eura, odnosno tu cifru će dobiti čak i ako ispadne od Salzburga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko prođe Austrijance, onda će zaraditi od 15 do 20 miliona eura, ali to je tek dio onoga što može da zaradi igrajući grupnu fazu Lige prvaka.

Slična situacije je i sa Dinamom koji će u play-offu Lige prvaka igrati protiv Young Boysa i ovi klubovi će bivati samo jači i jači uz takve financijske injekcije.

Top Komentari

karlhajncbraco
Baš super što nas izvještavate kako ide srpskom i hrvatskom prvaku u fudbalu. Možete li sada malo o bošnjačkim timovima, koliko će oni zaraditi?
4 15
Arnel925
Ispada i Zvezda i Dinamo. Jaci su Young Boys i Salzburg
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi