Drama na Marakani: Penali odlučili borbu Zvezde i Partizana za trofej, tokom penal serije pravi haos

Crveno-bijelima trofej

Drama na Marakani: Penali odlučili borbu Zvezde i Partizana za trofej, tokom penal serije pravi haos

E. Škorić

Nogometaši Crvene zvezde i Partizana danas od 19 sati su na stadionu Marakana u Beogradu odigrali finale Kupa Srbije za sezonu 2020/21. Nakon velike drame i penala, crveno-bijeli su osvojili trofej.

Crvena zvezda ušla je kao (blagi) favorit u ovo finale budući da je prethodno superiorno došla do titule. Izabranici Dejana Stankovića tražili su duplu krunu nakon 14 godina, a vječiti rival, Partizan, trofej za spas ne baš dobre sezone. Na kraju, više sreće i smirenosti bilo je na strani Zvezde, koja sezonu završava s duplom krunom.

Iako je viđena velika broba, nekoliko šansi, duel Zvezde i Partizana nije donio pogodak nakon 90 minuta igre.

Ušlo se u produžetke, gdje je Partizan mogao do pobjede. U 105. minuti Borjan je imao jedan kiks i zamalo da Partizanu omogući vodstvo i vjerovatno osvajanje trofeja.

Pobjednik nije odlučen ni u dodatnih pola sata igre, pa se pristupilo izvođenju penala.

Nakon što su prve tri serije završene pogocima, na početku četvrte serije Stojković je dobio crveni karton, ali je nastavio braniti prema pravilima. U međuvremenum, nastao je haos i fizički obračun među igračima dva tima.

Kada se situacija smirila, Jojić promašuje penal za Partizan, a na drugj strani precizan je bio Nikolić, da bi još jedan od igrača Partizana u petoj seriji promašio penal za kraj.

Top Komentari

Edin Merlin
Smrdska posla,laganje,nasilje i svaki drugi oblik mržnje i omaložavanja...
11 3
protiv modernog fudbala
Seljaci
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi