Zvezda u srijedu postavlja novi svjetski rekord?

Nadmašit će Celtic

Zvezda u srijedu postavlja novi svjetski rekord?

E. Škorić

Utakmicama 38. kola ove sedmice se završava sezona u Superligi Srbije.

Crvena zvezda je dominantno stigla do nove titule, koja je ranije ovjerena, ali crveno-bijeli imaju dobru priliku da postave novi svjetski rekord u srijedu.

Zvezda će, ukoliko u srijedu pobijedi Metalac, sezonu završiti sa 108 bodova i srušiti rekord Celtica od 106 bodova.

U dosadašnjih 37 kola Zvezda je ostvarila 105 bodova. Upisala je 34 pobjede uz tri remija i bez poraza je. Dali su čak 109 i primili samo 19 golova.

Trener Dejan Stanković je prije nekoliko dana govorio o spomenutom rekordu.

"Za fudbalere je najveća motivacija što nose dres Crvene zvezde. Što se rekorda tiče, sve što uspijemo da 'donesemo kući' ćemo rado prihvatiti. Želimo da budemo pravi, igramo dobar fudbal i nastojimo da je koncentracija uvijek prisutna. Sve ono dodatno će nam dobro doći", rekao je Stanković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dosta uzbudljivo je u borbi za opstanak. Pet ekipa borbi se za dva mjesta u elitnom društvu. Voždovac i Javor će se u direktnom duelu boriti za opstanak, Novi Pazar dočekuje Napredak i pobjeda ga ostavlja u društvu najboljih, isto kao i Rad na gostovanju Spartaku u Subotici.

Radnički iz Niša mora da dobije Bačku i sačeka povoljan ishod drugih mečeva.

Top Komentari

Husrefbeg22
Manje pisite o fudbalu u susjednim zemljama a vise o premier ligi i ostalim nizm u BiH.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi