Crvena zvezda poražena u Moldaviji za kraj snova o Ligi prvaka

Sheriff ide dalje

Crvena zvezda poražena u Moldaviji za kraj snova o Ligi prvaka

E. Škorić

Nogometaši Crvene zvezde poraženi su u Moldaviji od Sheriffa s 1:0 u revanšu trećeg pretkola Lige prvaka.

Nakon što su u Beogradu odigrali 1:1, isti rivali sastali su se i večeras u Tiraspolu, a Zvezda je ponovo imala ulogu favorita i ponovo je zakazala.

Nakon ovog poraza od 1:0, beogradska ekipa ostala je bez play-offa i možda prerano zakazanog okršaja sa zagrebačkim Dinamom.

U prvom dijelu Zvezda je uputila pet udaraca prema golu Sheriffa, no uglavnom je to bilo neprecizno, da bi domaćin poveo u nadoknadi prvog dijela.

Arboleda je lobovao glavom Borjana i donio Moldavcima veliko slavlje, na kraju i prolaz u play-off.

U nastavku veliki broj prilika za Zvezdu, Sheriff je čekao kontru, ali se mreže više nisu tresle i to je dakako više odgovaralo domaćoj ekipi.

Oglasi

Sheriff u play-offu čeka boljeg iz meča Legia - Dinamo Zagreb. Na Maksimiru je bilo 1:1, a revanš se igra večeras u Varšavi.

Put ka grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja nastavit će Zvezda protiv poraženog iz dvomeča Young Boys - Cluj, u play-off za plasman u Ligu Evrope.

Slavia je u Pragu s 1:0 pobijedila Ferencvaroš, ali to nije bilo dovoljno jer je mađarska ekipa imala 2:0 iz prvog meča i ide u play-off Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. reprezentativci Eldar Ćivić i Adnan Kovačević su igrali za goste. Ćivić je startao, ali je isključen u 84. minuti, dok je Kovačević ušao u 46. minuti. Treći bh. reprezentativac Stjepan Lončar nije ulazio u igru.

Tamo će se naći sa pobjednikom duela Young Boys - Cluj.

Top Komentari

EmirEmir111
Vrijeme je da klubovi poput Crvene Zvezde prestanu kvariti draž Lige prvaka
30 2
Asam85
Najljepša vijest dana, aferim Šerife!
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi