Veliki rezultat Crvene zvezde u Portugalu
Foto - EPA

Beogradski klub u osmini finala Evropske lige

Veliki rezultat Crvene zvezde u Portugalu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Evropske lige nakon što su večeras remizirali u Portugalu kod Sporting Brage (1:1).

Prvo poluvrijeme donosi žestoku borbu s obje strane. Imala su oba tima svoje šanse, ali ih nisu iskoristili i nakon prvih 45 minuta nije bilo golova.

Nastavak donosi velika uzbuđenja, a Braga u 52. minuti stiže do vodstva od 1:0.

Gobeljić je napravio penal. Igrao je rukom u kaznenom prostoru, a sudija Marco Guida pokazuje na bijelu tačku. Precizan je Galeno za vodstvo domaćeg tima.

Zvezda u 70. minuti dolazi do izjednačenja. Diogo Leite neoprezno udara Pankova u kaznenom prostoru, a Guida ponovo pokazuje na penal.

Odgovornost za izvođenje penala preuzima Katai. Zabio je za 1:1.

Do kraja meča promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 1:1 iako su domaći svim silama pokušali da dođu do gola, pa Zvezda kao prvoplasirana ide u osminu finala Evropske lige.

Braga je završila druga i ide u šesnaestinu finala, dok će u Konferencijsku ligu Midtylland koji nije uspio dobiti Ludogorets (0:0), pa je ispustio šansu da prođe dalje u ovoj grupi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, 6. kolo:

Braga - C.zvezda 1:1
Ludogorets - Midtjylland 0:0

Top Komentari

EdgarDavids
A što srbe hoće dobri rezultati u Portugalu
14 0
Vienner
Padoh na njima ****m im sarafe sto drze marakanu
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi