Crvena zvezda sprema veliko pojačanje za nokaut fazu Lige Evrope
Foto: Portland Timbers

Maximiliano Urruti na radaru beogradske ekipe

Crvena zvezda sprema veliko pojačanje za nokaut fazu Lige Evrope

Crvena zvezda je prije dvana došla do velikog uspjeha obezbjedivši plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Iako se špekuliše da bi jedan od "udarnika" beogradske ekipe Richmond Boakye mogao već u januaru napustiti Zvezdu, u klub bi moglo stići veliko pojačanje za nastavak srbijanskog prvenstva, ali i evropske izazove.

Večernje novosti prenose da su čelnici Crvene zvezde već "bacili oko" na argentinskog napadača Maximiliana Urrutija, te da se počelo sa naporima na realizaciji njegovog transfera.

Urruti trenutno nastupa za FC Dallas u MLS ligi, a ovaj 26-godišnjak, navodno, ima veliku želju da se konačno okuša u Evropi, što bi trebalo olakšati njegov transfer u Crvenu zvezdu.

Inače, Urruti je ponikao u omladinskom pogonu argentinskog Newell's Old Boyjsa, a u istom klubu je započeo i svoju seniorsku karijeru. Nakon Old Boyjsa seli u MLS ligu, gdje je bio član Toronta, Portland Timbersa, te Dallasa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti