Hoće li UEFA shvatiti skrivenu poruku podrške Ratku Mladiću?

Navijače Zvezde očekuje žestoka kazna

Hoće li UEFA shvatiti skrivenu poruku podrške Ratku Mladiću?

Fudbaleri Crvene Zvezde sinoć su osigurali proljeće u Evropi nakon 25 godina, ali veliku mrlju na njihovu utakmicu protiv Kolna baca skrivena poruka za osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naime, popularne Delije su u jednom trenutku utakmice raširili 'dvomotke' na kojima su bile slike vojničke kape, identične onoj koju je Mladić nosio tokom rata. Osim toga, raširili su i transparent 'Naprijed mladići, kucnuo je čas, severna armija uvek je uz vas'.

Naravno, na ovaj način navijači Crvene Zvezde su pružili skrivenu poruku Ratku Mladiću nadajući se da UEFA to neće primjetiti i da će proći nekažnjeno, kako oni tako i klub. Ipak, dobro je poznato da UEFA ovakve ispade ne prašta i sasvim je sigurno da će na adresu Zvezde stići kazna.

Možda su Delije na ovaj način same sebi zabranile pristup narednoj evropskoj utakmici svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Usput rečeno, beogradska ekipa je završila na 2. mjestu u grupi H Evropa lige, odmah iza Arsenala.

Top Komentari

komedija
Govna fasisticka. Ne dice se dzaba nadimkom cigani. Mrs stoko jedna.
18 18
milan
Gospodo stvarno je vise smjesno da sve sto se desava u Hrvatskoj i Srbiji za Bosnjake u BiH izgleda kao prvokacija i podrzavanje ratnih zlocinaca, i prizivaju UEFA da kaznjava klubove, ja se pitam zbog cega gospodo iz Sarajeva, Srpsak kapa je nosena i prija Ratka Mladica, Zvijezdina armija navijaca je na Sjeveru Marakane uvijek podrzavala 11 Mladica(nogometasa) na svim utakmicama Zvijezde.Prestanite raspirivati mrznju.ja sam Hrvat i navijac Zrinskog ali nemogu jednostavno zamiriti na lazi jer volim da gledam utakmice svih klubova iz bivse Yuge i raduje me kad igraju dobro u Evropi.
15 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi