Željezničar deklasiran u polufinalu, dragulj iz BiH porušio sve rekorde u dresu Crvene zvezde
Foto - Turnir prijateljstva

Crvena zvezda protiv Dinama u finalu

Željezničar deklasiran u polufinalu, dragulj iz BiH porušio sve rekorde u dresu Crvene zvezde

M. Šljivak

Omladinci Željezničara nisu uspjeli da se plasiraju u finale Kupa prijateljstva koji se igra na Zlatiboru.

U današnjem polufinalu izabranici Omera Joldića teško su poraženi od beogradske Crvene zvezde, a bilo je čak 7:0.

Beogradski tim je kao veliki favorit ušao u ovaj meč i na kraju je upisao uvjerljiv trijumf.

Ovaj meč je bio završen već nakon deset minuta igre. Fenomenalni bh. napadač Aleksandar Kahvić pogodio je u četvrtoj minuti za vodstvo od 1:0, da bi tri minute kasnije Knežević zabio za 2:0.

Knežević je u 11. minuti povećao prednost na 3:0, da bi Kahvić osmim golom na turniru u 25. minuti doveo svoj tim u prednost od 4:0.

Do kraja prvog dijela Stojanović zabija gol 5:0 u 30. minuti i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Oglasi

U nastavku meča još dva gola u mreži golmana Željezničara Mirnesa Šita. Pogađali su Bošković (48.) i Brajić (64.) za konačnih 7:0.

Treba svakako istaći da je i Željezničar imao dva zicera da smanji prednost Zvezde, ali ih nije iskoristio. Beogradski tim je sa druge strane stvorio još dosta šansi i mladi igrači sa Grbavice na kraju mogu biti i zadovoljni sa samo sedam primljenih golova.

Omladinski reprezentativac BiH Aleksandar Kahvić postao je najbolji strijelac ovog turnira u historiji. To je napravio i prije ovog meča sa šest golova na turniru, a svoj bilans je dodatno povećao protiv Željezničara i sada ima osam pogodaka.

Kahvić je zaista istinski dragulj. Rođen je u Doboju, odrastao u Tesliću gdje je trenirao u ŠF Sporting odakle je otišao u Zvezdu.

Crvena zvezda će u finau igrati protiv zagrebačkog Dinama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Gledam turnir od početka i mogu reci ovaj Kahvic i onaj kapiten Zvezde mogu hladno biti najbolji u našoj ligi... Nevjerovatno je kako Zvezda igra nmg vam opisati ko je gledao sve utakmice zna o čemu pričam nisu primili gola 5 Utakmica, Željo im jedini osuto na gol 17 golova zabili, a 0 primili
6 0
2323
A Borcevim strucnjacima nije bio u sirem vidokrugu iako je iz Teslica presao u CZ...Procjenili su da nije za njih..imaju oni bolje i talentovanije
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi