Potez Crvene zvezde šokirao je Ukrajince, pitaju se da li će UEFA zaista prešutjeti

Dogovoren meč

Potez Crvene zvezde šokirao je Ukrajince, pitaju se da li će UEFA zaista prešutjeti

Edmir Škorić

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je na svojim društvenim mrežama da će na proljeće odigrati prijateljsku utakmicu protiv ruskog Zenita.

Otkako je izbio rat u Ukrajini, Rusi su na marginama društva, a UEFA i FIFA izbacila je iz svih takmičenja, dok i u drugim sportovima gotovo niko ne želi da se takmiči sa sportistima i sportskim timovima iz Rusije.

Ipak, unatoč tome, Crvenoj zvezdi nije bio problem da pristane na odigravanje prijateljske utakmice sa ruskim velikanom Zenitom.

Navodi se da će se utakmica odigrati u Beogradu na stadionu Rajko Mitić 23. marta 2024. godine.

Ova utakmica će biti druga u posljednje vrijeme koju će ove dvije ekipe igrati jedna protiv druge. Crvena zvezda je ovog ljeta putovala u Rusiju na prijateljski turnir u organizaciji Zenita.

Oglasi

Ukrajinski portal Sport.ua objavio je vijest o odigravanju prijateljske utakmice i postavlja pitanje - da li će UEFA prešutjeti ili će ipak reagovati?

Čini se da UEFA ne mari za prijateljske utakmice. Istovremeno, spominje se da će u 2024. godini biti organizovan prijateljski meč fudbalskih reprezentacija Rusije i Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Rusija je pokušavala ranije ove godine odmjeriti snage sa BiH, ali je Fudbalski savez naše zemlje na kraju prekršio dogovor i odbio da igra nakon velikog pritiska javnosti. Rusi su odigrali tri prijateljske utakmice, ali još nijednom im rival nije bio neki evropski tim.

S obzirom da rat u Ukrajini nije prestao, teško je predvidjeti kada će se stvari poboljšati i kada će Rusija i njeni klubovi ponovo biti učesnici evropskih i svjetskih takmičenja.

Top Komentari

bazaorao
A ne pitaju se za anam njih?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi