Crveni đavoli bolji od Evertona na Old Traffordu
Mourinho je bio pod pritiskom otkaza i njegova ekipa je trebala pobjedu što je na kraju i ostvarila.

Premiership, 10. kolo

Crveni đavoli bolji od Evertona na Old Traffordu

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu Everton sa 2:1 u okviru 10. kola Premiershipa.

Crveni đavoli i njihov trener Jose Mourinho bili su pod velikim pritiskom pobjede obzirom na niz slabih rezuultata i na kraju su do trijumfa došli čak i lakše nego to rezultat govori.

Poveli su sredinom prvog poluvremena, tačnije u 27. minuti kada je Paul Pogba pogodio za 1:0. Prvo je promašio penal, ali je nakon toga ipak prikucao loptu u mrežu. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča već u trećoj minuti Martial postiže novi gol u ovoj sezoni za prednost od 2:0. Ipak, do kraja susreta Everton je uspio da smanji rezultat na 2:1 i to golom Sigurdssona sa bijele tačke u 77. minuti.

Manchester je ipak do kraja bez većih problema uspio da zadrži prednost i da osvoji tri boda koja su ga lansirala na 8. poziciju sa 17 bodova, odnosno jedno mjesto ispred Evertona koji je ostao na 15 osvojenih bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi