Crveni đavoli Teatar snova za Leeds pretvorili u Teatar užasa

Manchester United slavio sa 6:2

Crveni đavoli Teatar snova za Leeds pretvorili u Teatar užasa

Endin Čaušević

Manchester United večeras je deklasirao na svom terenu Leeds sa 6:2 u okviru 14. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su na nevjerovatan način otvorili utakmicu i već nakon tri minute imali su prednost od 2:0. Domaći su poveli u drugoj minuti kada je McTominay pogodio, a isti igrač je zatresao mrežu Leedsa samo minutu kasnije za 2:0.

Manchester United je nastavio sa sjajnom igrom i to im se brzo isplatilo. Domaći su do trećeg gol auspjeli da dođu u 20. minuti, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Bruno Fernandes.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva gola. U 37. minuti United je poveo sa 4:0 golom Lindelofa, dok je pet minuta kasnije Leeds uspio da smanji na 4:1 kada je De Geu savladao Cooper.

Odličan meč gledali smo i u drugom poluvremenu, te smo vidjeli još tri gola. Prvo je James u 66. minuti povisio na 5:1, a četiri minute kasnije sudija je svirao penal za domaći tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Fernandes koji je drugim golom na meču povisio na 6:1. Tačku na ovaj susret stavio je Dallas koji je tri minute kasnije postigao prekrasan pogodak za konačnih 6:2.

Manchester United je nakon ove pobjede treći na tabeli sa 26 bodova, dok je Leeds na 14. poziciji s 17 osvojenih bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Ja ne znam šta da mislim o ovome Manchesteru, čas gube 6:1, čas pobjeđuju 6:2
2 3
ArmiNN
Pst?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi