Važan, a možda i presudan detalj: Zašto je Sivac isključio Radovića na poluvremenu?

Defanzivac Sarajeva dobio crveni karton

Važan, a možda i presudan detalj: Zašto je Sivac isključio Radovića na poluvremenu?

Admin Čaušević

Napeto je bilo u tunelu stadiona Grbavica na poluvremenu 152. derbija između Željezničara i Sarajeva. Najdeblji kraj iz svega je izvukao Slaviša Radović kojeg je sudija Ermin Sivac ostavio u svlačionici, odnosno dao mu je crveni karton.

Treći ovosezonski okršaj Željezničara i Sarajeva nije donio golove, ali zato jeste more kartona, dosta tenzija, mnogo naboja i odličnu atmosferu. Sudija Ermin Sivac je pokazao čak tri crvena kartona.

Prvo isključenje Sivac je dao Hirošu u 19. minuti nakon što je udario u lice Julardžiju, da bi u sudijskoj nadoknadi isključio i Cocalića pošto je defanzivac Željezničara sa leđa povukao Kyeremeha.

Isključenje Cocalića je bilo okidač za varnice koje će uslijediti prilikom ulaska igrača u tunel nakon što je Sivac odsvirao kraj prvog dijela.

Došlo je do naguravanja, a sluteći prema izvještaju i do određenog fizičkog sukoba zbog čega je Radović i dobio crveni karton.

Oglasi

"Nesportsko ponašanje - Udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica", naveo je sudija Sivac u izvještaju o crvenom kartonu Radovića.

Isključenje defanzivca Sarajevo je možda i presudan detalj pošto bi sigurno i situacija na terenu u drugom poluvremenu bila drugačija da je Željezničar nastavio igrati sa dva igrača manje.

Pouzdanog lijevog beka tako sigurno neće biti u narednom kolu kada će Sarajevo igrati veoma važan domaći meč protiv Borca.

Inače, osim tri crvena, Sivac je pokazao još devet žutih kartona. Zanimljivo da je jednu od opomena još na samom startu meča dobio i Radović.

Ovo je vrlo vjerovatno bio derbi sa najviše sudijskih opomena u nekoliko posljednjih godina, ali generalni je dojam da je Sivac sve vrijeme imao kontrolu nad utakmicom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kad se sve sabere i oduzme podjela bodova djeluje i najrealnije, ali u Bordo taboru sigurno imaju za čim žaliti pošto su čak 70 minuta imali igrača više.

Na kraju apsolutni junak, a možda i najsvjetlija tačka derbija bio je golman Željezničara Vedad Muftić koji je imao niz sjajnih odbrana. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Kako bolan realan rezultat!? Zeljo se borio i izborio ko Zepa 95.godine. i tu im se nema sta zamjeriti?
5 0
user1676732413
Radovića odmah večeras otjerati
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi