Kraj jedne velike karijere: Roy Hodgson ide u penziju!

Napušta Crystal Palace

Kraj jedne velike karijere: Roy Hodgson ide u penziju!

E. Čaušević

Legendarni engleski stručnjak Roy Hodgson odlučio je da će se penzionisati na kraju ove sezone.

Hodgson je prije četiri godine preuzeo klupu Crystal Palacea, ali je odbio mogućnost da na kraju ove sezone produži ugovor s londonskim klubom.

Iskusni 73-godišnji stručnjak danas je saopštio da će se na kraju ove sezone penzionisati jer se želi posvetiti svojoj porodici i vrijeme je da fudbal ostavi po strani nakon 45 godina trenerske karijere.

"Za mene je bila nagrada da provedem četiri godine u Crystal Palaceu. Osjećam da je na kraju uspješne sezone, u kojoj smo obezbijedili opstanak, pravi momenat da se povučem", rekao je Hodgson i dodao.

"U svojoj karijeri sam imao veliku podršku svoje supruge i porodice i dugo sam razmišljao o ovoj odluci. Sada vjerujem da je pravo vrijeme za to jer želim da vidim šta budućnost nosi".

Hodgson će zaista na čudesan način zaključiti jedan krug svog života. Naime, on je od malih nogu navijao za Palace i upravo je ovaj klub bio njegov prvi u profesionalnoj igračkoj karijeri.

U finišu trenerske karijere dobio je šansu da vodi svoj voljeni klub i to je radio s dosta uspjeha predhodne četiri godine, te je odlučio da se penzioniše.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hodgson je trenersku karijeru počeo davne 1976. godine u švedskom Halmstadsu, a još je trenirao Bristol City, Orebro, Malmo, Xamax, reprezentaciju Švicarske, Inter, Blackburn, Grasshoppers, Copengagen, Udinese, reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, Viking, reprezentaciju Finske, Fulham, Liverpool, WBA, reprezentaciju Engleske i Melbourne City.

Top Komentari

Vela82
Dosta mu je, prekuco ga je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi