David Luiz odlazi iz Arsenala

Mikel Arteta potvrdio

David Luiz odlazi iz Arsenala

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Mikel Arteta potvrdio je da na kraju sezone David Luiz napušta Arsenal.

Nakon dvije godine, iskusni brazilski štoper napušta Emirates, pošto mu na ljeto ističe ugovor.

"Dao je sve što je mogao za ovaj klub. Svojim ljudskim kvalitetama izborio je pravo da donese takvu odluku. Bila mi je čast sarađivati s njim 18 mjeseci. Mislim da smo se baš dobro slagali", rekao je Arteta.

Luiz je iz Chelseaja u ljeto 2019. godine stigao u Arsenal i ove sezone je upisao 20 nastupa i postigao je jedan gol. Trenutno se ne zna gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

34-godišnjak je prije Arsenala igrao za Chelsea, PSG i Benficu. FA kup prošle sezone i Community Shield su trofeji koje je osvajao s Arsenalom, dok je kao igrač Chelseaja osvajao Premier ligu, FA kup (2), Ligu prvaka, Evropsku ligu (2).

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Secerko
Gazija klosaru, u stau ti se šampi.
7 2
Dtox
Ahh steta za Arsenal, tako stabilan defanzivac
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi