Iz 1 u 2: Conor Gallagher kreirao preokret Chelseaja u malom derbiju Londona
Chelsea teškom mukom slavio protiv gradskog rivala.

Chelsea slavio kod Palacea

Iz 1 u 2: Conor Gallagher kreirao preokret Chelseaja u malom derbiju Londona

E. Ganibegović

Chelsea je večeras zamalo upisao novi kiks, no junak je bio Connor Gallagher. Kladioničarskim rječnikom rečeno, iz 1 u 2. 

U okviru 24. kola engleske Premier lige na Selhurst Parku su se večeras sastali Crystal Palace i Chelsea. Krajnji rezultat glasio je 1:3.

Jean-Philippe Mateta je imao dobar pokušaj u 23. minuti. Šutirao je s vrha kaznenog prostora, no Đorđe Petrović brani.

Sedam minuta kasnije nije imao šanse. Lerma je opalio s distance i pogodio za 1:0. Nekoliko trenutaka prije toga, Mateta je propisno osramotio Disasija.

Conor Gallagher je imao veliku šansu za Chelsea u nadoknadi prvog dijela. Sve je propalo jer je šutirao van okvira gola, što je ujedno bio i prvi udarac uopšte Chelseaja na ovoj utakmici.

Oglasi

Iskupio se Conor Gallagher odmah na otvaranju drugog dijela. Malo Gusto mu je asistirao, a on zabija sjajno za 1:1.

Matheus Franca je u 77. minuti mogao da donese novo vodstvo Palaceu, no ponovo se istakao Đorđe Petrović na golu Chelseaja.

Kada se činilo da će utakmica završiti remijem, Chelsea u nadoknadi dolazi do dva gola. Pogodio je prvo Gallagher, a onda je sve zapečatio Fernandez u 4. minuti nadoknade.

Mogao je tri minute kasnije Chelsea do još jednog gola, no Nkunku nije bio precizan. Ko bi rekao, Palace je imao bod u džepu do 90. minute, a onda je mogao doživjeti pravi debakl. 

Nakon ove utakmice Chelsea je deseti s 34 boda. Palace je pet mjesta niže s deset bodova manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovom utakmicom je i zatvoreno 24. kolo. U sljedećem će Chelsea u goste kod Manchester Cityja, dok će Crystal Palace u Liverpool kod Evertona.

Premiership, 24. kolo:

Crystal Palace - Chelsea 1:3 (Lerma 30'; Gallagher 47', 90', Fernandez 90')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti