Šest puta jeftiniji izvozao Chelseajevo pojačanje od 45 miliona - Ne zna je li pošao ili došao
Mateta je sjajno prošao Disasija - ubrzo je Palace poveo protiv Chelseaja.

Palace je ubrzo i poveo

Šest puta jeftiniji izvozao Chelseajevo pojačanje od 45 miliona - Ne zna je li pošao ili došao

E. Ganibegović

Da Chelsea baca novac posljednjih godina, to je već svima jasno. Večeras im se obrukalo još jedno pojačanje koje je plaćeno više desetina miliona eura.

Na Selhurst Parku u Londonu mali gradski derbi igraju Crystal Palace i Chelsea. Radi se o utakmici 24. kola engleske Premier lige.

Poslije prvog poluvremena rezultat na semaforu je 1:0. Gol je u 30. minuti postigao Lerma, no krenimo redom.

Neposredno prije pogotka domaće ekipe, vidjeli smo jednu sjajnu solo akciju Matete. Provozao je Chelseajevo pojačanje od 45 miliona eura.

Uzeo je Mateta loptu, a Disasi je ispao vrlo lako. Kako se u BiH popularno kaže, ne zna je li pošao ili došao.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1757141218977546428[/twitter]

Oglasi

Ubrzo nakon toga je uslijedio i pogodak. Igrači Chelseaja su nakratko uzeli loptu, brzo su je izgubili, a eurogol koji je Lerma postigao možete pogledati OVDJE.

Ono što je još bizarnije za Chelsea je da nije imao šut prema golu sve do sudijske nadoknade. Omjer šuteva je trenutno 6:1,  tri su išla u okvir gola gostiju, a nijedan u okvir domaćina. 

Da stvari budu još bizarnije, Chelsea je imao loptu u svom posjedu 80% vremena. Nešto s Chelseajem posljednje dvije sezone jednostavno ne štima.

Axel Disasi plaćen AS Monacu 45 miliona eura

Disasi koji se propisno obrukao, Monacu je plaćen čak 45 miliona eura. Chelsea ga je iz Kneževine doveo minulog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jean-Philippe Mateta trenutno vrijedi tek sedam miliona eura po Transfermarktu. No, on itekako dobro poznaje Disasija.

Naime, njih dvojica se već drugi put sastaju u ogledima Palacea i Chelseaja, a na suprotnim stranama su bili dva puta u Francuskoj kao članovi Le Havrea i Reimsa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi