Crystal Palace gurnuo Hull City u niži rang
Foto: Crystal Palace

Engleska liga, 37. kolo:

Crystal Palace gurnuo Hull City u niži rang

Crystal Palace ostvario je pobjedu u prvoj utakmici današnjeg programa engleske Premier lige. 

Orlovi iz južnog Londona su domaćem terenu savladali Hull sa 4:0 u meču 37. kola, a pitanje pobjednika riješeno je praktički već u prvom dijelu. 

Crystal Palace je do prednosti stigao već nakon tri minute igre. Nakon loše reakcije gostujuće odbrane Zaha je došao do lopte i u situaciji 'jedan na jedan' zabio za vodstvo. 

Allardyceovi izabranici su i nakon postignutog pogotka nastavili s ofanzivnom igrom. To se isplatilo u 34. minuti kada je Benteke glavom matirao Jakupovića za 2:0, a taj rezultat je bio aktivan sve do samog finiša utakmice. 

Tigrovi su u nastavku bili znatno ofanzivniji, ali bez konkretnog učinka, dok je domaći Crystal Palace sve promašaje kaznio u posljednjih pet minuta meča. 

Igrala se 85. minuta kada je Atkinson zbog prekršaja u šesnaestercu dosudio penal za Crystal Palace, a odgovornost na sebe je preuzeo Milivojević koji je potom povisio na 3:0. I kada se činilo da će s tim rezultatom biti i završen meč, tačku na i novim golom je stavio Van Aanholt. 

Ovom pobjedom Crystal Palace je i matematički osigurao opstanak u društvu najboljih, dok ćemo Hull City od sljedeće sezone gledati u Championshipu.  Osim Hulla, u drugu ligu još ranije su ispali Sunderland i Middlesbrough.

Premier League, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace - Hull 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti