Crystal Palace slavio u sjajnom meču, poraz Leicestera, Evertonu bod

Dosta uzbuđenja

Crystal Palace slavio u sjajnom meču, poraz Leicestera, Evertonu bod

Edmir Škorić

Na tri od četiri meča 34. kola Premier lige koji su se igrali od 16 sati slavili su domaći nogometaši, dok je jedino Everton ostao neporažen u gostima.

Everton je gostovao Swanseaju i na kraju je remizirao rezultatom 1:1. Autogolom Naughtona je Everton poveo u 43. minuti, ali je Ayew u 71. pogodio za konačnih 1:1, pa je Swansea sve bliže opstanku.

Crystal Palace je u sjajnom meču s 3:2 savladao Brighton uz dva gola Zahe i jedan Tomkinsa, dok su Murray i Izquierdo zabijali za gostujući sastav, koji je i dalje na sedam bodova više od 'davljenika', dok je Palace također ovom pobjedom zakoračio u mirnu luku.

Huddersfield je golom Incea u 91. minuti srušio Watford, dok je Burnley s 2:1 bio bolji od Leicestera.

Wood i Long su u šestoj i devetoj šokirali bivšeg prvaka Engleske, da bi Vardy u 72. minuti ublažio poraz Leicestera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:
Burnley - Leicester 2:1 (Wood 6, Long 9/ Vardy 72)
Crystal Palace - Brighton 3:2 (Zaha 5, 24, Tomkins 14/ Murray 18, Izquierdo 34)
Huddersfield - Watford 1:0 (Ince 91)
Swansea - Everton 1:1 (Ayew 71/ Naughton 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi