Zov novca: Benteke napušta Englesku, a Kinezi očito ne gledaju statistiku

Ode u Kinu

Zov novca: Benteke napušta Englesku, a Kinezi očito ne gledaju statistiku

E. Škorić

Sjajni belgijski napadač Christian Benteke (27) na ljeto će najvjerovatnije napustiti Crystal Palace.

Belgijanac se trudi i golovima želi spasiti Palace od ispadanja, no evidentno je da od ljeta neće biti stanovnik Londona i član ekipe koja se nalazi u opasnoj zoni. Iako se trudi, njegov učinak je mizeran i baš je čudno da ga je neko spreman platiti 20 miliona funti.

A ni Crystal Palace ne bježi od ljetnog transfera, ipak im Kinezi nude spomneutih 20 miliona, što je pristoja ponuda i novac kojim bi Palace mogao dovesti barem trojicu kvalitetnih igrača na raznim pozicijama. 

Benteke trenutno zarađuje oko 90.000 funti sedmično, ali nije ispunio očekivanja, a njegovi agenti navodno već rade s Kinezima i planiraju da mu "srede" još veću zaradu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benteke je od 2016. godine za Palace odigrao 60 mečeva i postigao je 17 golova, a prethodno je nastupao za Genk, Standard, Aston Villu i Liverpool. U ovoj sezoni je zabio samo dva premierligaška gola na 24 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi