CSKA i Zenit podijelili bodove, Kazan šokirao Lokomotivu

Ruska liga, osmo kolo

CSKA i Zenit podijelili bodove, Kazan šokirao Lokomotivu

S. Bošković

Osmo kolo Ruske premier lige obilježio je derbi između CSKA Moskve i Zenita iz St. Petersburga. 

Domaćini ove sezone imaju sedam pobjeda iz sedam susreta, a ovaj put nisu uspjeli slaviti. Završilo je 2:2. Nakon 22. minute igre sve je bilo idilično za CSKA. Poveli su autogolom Lombaertsa u devetoj minuti, a u 22. minuti Doumbija je poduplao rezultat. Ipak, u finišu prvog dijela Hulk iz jedanaesterca smanjuje rezultat na 2:1.

Chimki Arena je zamukla kad je Džagoev u 70. minutu promašio jedanaesterac za pobjedu. Kazna je stigla dvije minute prije kraja susreta. "Krvnik" je bio Smolnikov koji je Zenitu donio bod na teškom gostovanju.

Amkar i Kuban također su podijelili bodove. Oni su odigrali 1:1. Kuban je poveo u 43. minuti preko Melgarejoa, a domaćini su poravnali nakon petnaestak minuta igre u nastavku. Precizan je bio Shavaev.


Kazan je dočekao moskovsku Lokomotivu, te ih ispratio sa rutinskih 3:1. Nakon prvih 45. minuta poveo je domaći tim sa 2:0. Pogodili su Carlos i Kanunnikov. Nada kod gostiju se probudila nakon gola Samedova u 58. minuti igre, ali konačnih 3:1 postavio je Bilyaletdinov.

Unatoč porazu Lokomotiva je ostala druga na ljestvici. Ispred je CSKA, a iza Zenit St. Petersburg. Kazan je ovom pobjedom pobjegao sa dna ljestvice.

Ruska premier liga, osmo kolo:

CSKA Moskva - Zenit St. Petersburg 2:2 (Lombaerts ag. 9', Doumbia 22', Hulk 39', Smolnikov 88')

Amkar - Kuban 1:1 (Shavaev 58', Melgarejo 43')
Kazan - Lokomotiva Moskva 3:1 (Carlos 10,  Kanunnikov 25', Bilyaletdinov 70', Samedov 58')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije