CSKA izbacio Lyon iz Lige Evrope, UEFA izbacuje Lavove iz svih evropskih takmičenja?

Francuski klub u problemima zbog ponašanja navijača

CSKA izbacio Lyon iz Lige Evrope, UEFA izbacuje Lavove iz svih evropskih takmičenja?

Lyon je u prvom meču osmine finala Lige prvaka u Moskvi savladao CSKA sa minimalnih 1:0, ali je ruska ekipa slavila sa 3:2 u revanšu i tako izbacila popularne Lavove iz pomenutog takmičenja.

Poraz od CSKA na domaćem terenu je svakako bio bolan za Lyon, ali još bolnija bi mogla biti sankcija koja sada prijeti klubu.

Naime, navijači Lyona su se pred početak revanš meča sa CSKA sukobili sa francuskom policijom, što se nikako nije svidjelo UEFA-i.

Uprava Lyona je osudila "unaprijed isplanirane napade na policiju" u kojima je učestvovalo oko 150 navijača ove ekipe i u kojima je više policajaca zadobila povrede, a u taboru Lavova sada, navodno, strahuju i od isključenja iz evropskih takmičenja.

Lyon, naime, već "odslužuje" uslovnu kaznu. Francuskom klubu je izrečena uslovna diskvalifikacija iz evropskih takimčenja 13. aprila prošle godine zbog ulijetanja navijača na teren u duelu sa Bešiktašom, pa čelnici kluba sada strahuju da bi novi incidenti mogli natjerati UEFA-u da uslovnu diskvalifikaciju preinači u "pravu".

U Lyonu svakako sa velikom strepnjom čekaju na poteze UEFA-e, ali za sada još nema naznaka da li će i kakve će korake krovna kuća evropskog fudbala poduzeti po pitanju Lyona i navijača ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije