Peteva očekuje "pakao"

Derbi sezone u nedjelju

Peteva očekuje "pakao"

Haris Zilić

Liga koja nosi najviše uzbuđenja u tekućoj sezoni je bugarska Parva liga gdje se vodi velika borba za titulu između CSKA Sofije i Ludogoretsa. CSKA je lider sa 67 bodov, a Ludogorets ima 65, tri kola prije kraja regulranog dijela sezone, a nakon toga idu završne borbe u Ligi za prvaka gdje će igrati šest najboljih ekipa iz regulranog dijela prvenstva.

U nedjelju 30. aprila očekuje nas možda i derbi prvenstva i utakmica koja će dati dosta odgovora.

CSKA će na stadionu "Armija" dočekati Ludogorets i imaju priliku da najvećim rivalima pobjegnu na pet bodova prednosti pred mečeve play -offa.

Ludogorets igra sjajno kako je ekipu početkom marta mjeseca preuzeo bivši selektor Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev.

Aktuelni prvak je u nevjerovatnom nizu od sedam pobjeda u sedam utakmica pod vodstvom Ivayla Peteva.

Petev je evidentno tim iz Razgrada posložio na poravi način, a u nedjelju ih očekuje "pakao" u pozitivnom smislu te riječi.

Oglasi

Bugarski mediji pišu da su domaćini u roku od sat vremena razgrabili karte za nedjeljni derbi.

NavijačIi CSKA su već kupili 15.000 karata i nema sumnje da nas očekuje spektakl u glavnom gradu Bugarske.

Duel u Sofiji se igra u nedjelju sa početkom u 19:15.

Ludogorets bi trijumfom preuzeo lidersku poziciju, a dolaze u sjajnom raspoloženju, jer ih očekuje i finale Kupa Bugarske 11. maja protiv Cherno Morea.

Tim iz Razgrada je u igri za duplu titulu, ali i prijestolnica Bugarske Sofija dugo vremena čeka titulu, možda je to baš ova sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi