Legendarni stadion odlazi u prošlost: Zamijenit će ga "balkanski mister"

Radovi uskoro počinju

Legendarni stadion odlazi u prošlost: Zamijenit će ga "balkanski mister"

H. Zilić

Sve više evropskih država gradi moderne stadione, a u posljednje vrijeme na Balkanu je veoma aktivno po tom pitanju i nema sumnje da će mnoge balkanske države imati lijepe fudbalske komplekse.

Bugarska je jedna od država kojoj je problem stadion, jer su većinom svi starije gradnje, a posebno stadion u Sofiji.

Međutim i tu će sada doći do promjene. CSKA Sofija se bori za titulu u Bugarskoj ove sezone, a pored rezultatskog plana u klubu razmišljaju i o ostalim segmentima.

Tako će CSKA uskoro dobiti moderan stadion kapaciteta 16.000 gledatelja.

Ovo će biti jedini stadion u Bugarskoj koji će ispunjavati sve UEFA kategorije, imat će i prateće sadržaje, a u okolini stadiona će biti izgrađen veliki parking, kao i fan zone za navijače.

Novi stadion će biti napravljen na mejstu gdje se trenutno nalazi stadiona "Armija" koji je izgrađen 1965. godine. Novi stadion će imati i tri pomoćna terena u blizini za mlađe kategorije CSKA, ali i bugarskih selekcija. Naziv "Armija" će ostati i u imenu novog stadiona.

Oglasi

Bugari smatraju da će to na neki način biti i reknstrukcija jednog od legendarnih stadiona u Bugarskoj.

Kako će izgledati novi stadion u Sofiji možete pogledatie OVDJE.

U Sofiji smatraju da ne treba veći stadion od pomenutog kapaciteta. Bila je ideja da stadion ima kapacitet oko 25.000 mjesta, ali smatraju da je to previše u ovom momentu.

Stadion bi i bio na neki način nacionalni i tu bi mečeve igrala reprezentacija Bugarska, a igrale bi se i najznačajnije utakmice klupskog fudbala kao finale Kupa Bugarske ili finale Super Kupa Bugarske.

Završetak radova trebao bi gotov 2025. godine, a krajem iste godine trebala bi biti odigrana utakmica koja će zvanično otvoriti stadion, a to će biti navjerovatnije utakmice reprezentacije Bugarske, da li prijateljska ili kvalifikaciona još nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi