Cijela Bugarska bruji o Petevu: Ono što radi je san snova navijača Ludogoretsa
Foto: Ludogorets

Tim iz Razgrada izbio na prvo mjesto

Cijela Bugarska bruji o Petevu: Ono što radi je san snova navijača Ludogoretsa

Eldar Ganibegović

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, radi sjajan posao na klupi Ludogoretsa. Novom pobjedom tim iz Razgrada izbio je, barem privremeno, na prvo mjesto bugarske Parve lige.

Ivaylo Petev je prije nešto više od mjesec dana ponovo preuzeo Ludogorets. Danas je upisao šestu vezanu pobjedu na klupi ovog tima i popeo ga na prvo mjesto prvenstvene tabele.

Peta je to vezana pobjeda u ligi, a jednu je ostvario i u kupu Bugarske gdje se s Ludogoretsom plasirao u polufinale, te je dupla kruna realan cilj.

Danas je Petev svoj tim predvodio do pobjede protiv Lokomotive iz Sofije u 27. kolu, a zanimljivo da je ovo prvi meč da Ludogorets nije primio gol otkako je Petev ponovo tu - bilo je 1:0.

Domaći tim do gola je stigao već nakon 20 minuta igre. Mrežu je zatresao Delev, ali gol je naknadno poništen intervencijom VAR-a jer je utvrđeno da je bio ofsajd.

Veliku uslugu domaćoj ekipi gosti čine u 43. minuti. Drugi žuti karton dobija Raposo i domaćini su do kraja utakmice imali igrača više što su znali iskoristiti.

Oglasi

Gol odluke postigao je Igor Thiago u 81. minuti, a asistirao mu je upravo Delev kojem je u prvom poluvremenu poništen pogodak.

Sada je Ludogorets prvi sa 65 bodova, a bod manje ima CSKA iz Sofije koji će svoj meč 27. kola igrati za dva dana protiv Pirina u Blagoevgradu.

U narednom kolu Petev i Ludogorets idu u goste upravo u Sofiju kod CSKA-a i to će biti meč odluke kada je titula u pitanju, najvjerovatnije. Poslije toga odigrat će se još dva kola kada ćemo vidjeti da li će Petev uspjeti osvojiti titulu s Ludogoretsom.

Parva liga, 27. kolo:

Ludogorets - Lokomotiva Sofia 1:0 (Igor Thiago 81')

Top Komentari

Nema glupjleg narodna od Bosanaca
1 0
GuiliDamou
@zak84 dobishe opet hahahahah, kakav si? Yel ti vokri fadil, a? E keru mali, muho ****aro mala…
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi