Reprezentativac Hrvatske u velikim problemima zbog stanja u Rusiji
FOTO: EPA

Mogao bi propasti transfer

Reprezentativac Hrvatske u velikim problemima zbog stanja u Rusiji

Haris Zilić

Ruski sport se suočava sa brojnim sankcijama nakon invazije njihove države na Ukrajinu.

Posljednji u nizu klubova koji bi mogao osjetiti jačinu sankcija je CSKA Moskva.

Naime, West Ham bi trebao u augustu platiti CSKA posljednju ratu za transfer Nikole Vlašića, međutim ruskim klubovima su blokirane transakcije novca i na fudbalskom tržištu pa bi ovo moglo predstavljati ozbiljan problem za CSKA.

Jedna od solucija je da CSKA ne dobije puni novac za Vlašića, a sa druge strane mogao bi u problemu biti West Ham obzirom da u ugovoru stoji da do augusta 2022. godine transfer Vlašića mora biti finasijski kompletiran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U cijeli slučaj će biti uključena UEFA, a postoji opcija i da se Vlašić vrati na ljeto u CSKA, što bilo prvi put u historiji da jedna fudbaler bude primoran na povratak u klub iz kojeg je ostvario transfer.

Ovome dodajmo da je Vlaišć sa West Hamom dogovorio saradnju do ljeta 2026. godine.

Top Komentari

bk123
Na stranu sad Vlašić al zar juče niste pisali da je UEFA donijela odluku da svi mogu bez posljedica napustiti ruske klubove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi