Sudija otišao na posao, a onda su domaćini pronašli rješenje koje je goste izbacilo iz takta

Za rubriku vjerovali ili ne

Sudija otišao na posao, a onda su domaćini pronašli rješenje koje je goste izbacilo iz takta

Haris Zilić

Kada pomislite da ste sve vidjeli u fudbalu, dođu situacije koje sve iznenade, a posljednji događaji iz Rumunije mogu u rubriku vjerovali ili ne.

Naime, duel niželigaša u Ruminiji između CSM Deva i FK Bihor ostat će upamćen. Kako prenose tamošnji mediji u centru pažnje bio je sudija pomenute utakmice.

Sudija je odsudio prvo poluvrijeme, a nakon toga je morao ide zbog poslovnih obaveza.

Igrači oba tima su ostali u čuđenju, ali morali su brzo reagovati.

Drugo poluvrijeme sudili su igrači domaće ekipe koji su bili na klupi za rezervne fudbalere.

Nakon samo pet minuta igre u drugom poluvremenu domaća ekipa je povela s a2:0 , a jedna situacije je bila sumnjiva u petercu gostiju nakon čega su počeli protesti.

Oglasi

"Nažalost, to je bilo nepoštovanje prema nama. Prešli smo toliko kilometara za ovu utakmicu i normalno je bilo da imamo sudijse, a ne da nam sude domaćini sa svojim rezervnim igračima", izjavili su iz ekipe Bihora.

Domaća ekipa je slavila u pomenutoj utakmici 2:0, ali sigurno ih čeka kazna.

Prema pravilima Saveza, ekipa je dužna da obezbijedi dodatnog sudiju u slučaju nepredviđenih situacija kao što je bila ova.

Glavni sudija je na poluvremenu obavijestio predstavnike oba tima da ne može suditi do kraja jer mu je ispao hitan posao u firmi gdje radi.

Rumunji su čini se prekucali igricu i svakako da će se dugo pričati o ovoj situaciji.

Naravno, pomenutu utakmicu prenosilo je dosta evropskih medija. Bez obzira što je riječ o niželigaškom fudbalu, utakmica je bila daleko ozbiljne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi