Naši trebaju učiti od Rumuna: Očistili snijeg s terena za nekoliko minuta uz pomoć auta i četke

Teren bio spreman za igru

Naši trebaju učiti od Rumuna: Očistili snijeg s terena za nekoliko minuta uz pomoć auta i četke

E. Čaušević

Snijeg je stvorio probleme mnogim državama u Evropi, a utakmice u susjednim zemljama se zbog loših vremenskih prilika većinom nisu odigrale.

Najviše problema imali su u Srbiji gdje su odgodili gotovo sve utakmice, dok u Hrvatskoj vrijedno rade da očiste stadione i pripreme ih za utakmice. No, sjajna priča stiže nam iz Rumunije koju je također zahvatio snijeg.

Naime, na meču između Concordije i Polija organizatori meča su pokazali kako se čisti snijeg s terena. Uz pomoć samo jednog automobila i četke koja je bila zakačena je teren očišćen za svega nekoliko minuta.

Utakmica rumunske Superlige u okviru 21. kola se na kraju odigrala i navijači su vidjeli čak devet golova. Slavili su gosti sa 6:3, no priča dana je sigurno snimak čišćenja terena iz kojeg mnogo mogu da nauče i kod nas.

Promo

Top Komentari

DamirT
Tako je GOSK probao,pa sjebao teren za sva vremena
20 0
ArminA
Kod nas kad bi usli autom na teren nebi ga popravio ni za mjesec dana hahah
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi