Šta se dešava? Saudijci ponudili Cuadradu bogatstvo, ali njemu je malo
FOTO: EPA

Nevjerovatna situacija

Šta se dešava? Saudijci ponudili Cuadradu bogatstvo, ali njemu je malo

Adnan Beganović

Iskusni Kolumbijac, sada već bivši fudbaler Juventusa, Juan Cuadrado, na meti je klubova iz Saudijske Arabije. No, prviu ponudu i to fenomenalnu, je glatko odbio. 

Iskusni kolumbijski fudbaler, Juan Cuadrado, jedan je od onih fudbalera za koje su interes pokazali klubovi iz Saudijske Arabije.

Da su stvari izmakle kontroli u fudbalskoj Saudijskoj Arabiji, odnosno da su fudblaeri "namirisali krv" govore i informacije koje su vezane za Cuadrada.

Naime, Kolumbijac je nakon nekoliko godina završio svoju epizodu u Juventusu i slobodan je fudbaler, što bogatim saudijskim klubovima daje dobru startnu poziciju kod pregovora.

Tako je Al-Shabaab kontaktirao Kolumbijca i ovom 35-godišnjaku je ponudio dvogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura, odnosno 10 miliona po sezoni.

Oglasi

No, Cuadrado je ponudu odbio i zatražio je 15 miliona godišnje što znači da će ukoliko klub iz Saudijske Arabije prihvati njegove uslove, za dvije godine zaraditi čak 30 miliona eura.

Inače, u sezoni iza nas Cuadrado je za Juventus u svim takmičenjima odigrao 47 utakmica. Postigao je dva pogotka uz isto toliko asistencija.

Dodajmo i da je u redove Stare dame stigao 2015. godine i to iz Chelseaja, a osim za ova dva kluba u svojoj karijeri je nastupao za Fiorentinu, Udinese i Independiente Medelin.

Ukupno je za tim iz Torina odigrao 314 utakmica uz 26 pogodaka i 65 asistencija. S Juventusom je osvojo pet titula prvaka Italije, dok je sa Chelsajem osvojio Prmeiership.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi