Allegri otpisao dva kapitalca, na kraju mjeseca napuštaju klub

Navijači neće biti zadovoljni

Allegri otpisao dva kapitalca, na kraju mjeseca napuštaju klub

Esmer Oštraković

Prošla sezona bila je za zaborav ako ste navijač, igrač ili ako imate bilo kakve druge veze sa Juventusom.

Naravno, najveći razlog za to jesu brojne kazne koje su dobili, zbog kojih su na kraju ostali bez plasmana u Ligu prvaka.

Još uvijek nije poznato kakva će odluka UEFA-e biti, ali postoji velika mogućnost da će Juventus biti izbačen iz evropskih takmičenja u narednoj sezoni.

Sve to donijelo je veliku nesigurnost među igrače ovog tima koji, jedan po jedan, polako traže svoje papire i napuštaju klub.

Juventus trenutno pregovara sa lijevim bekom, Alexom Sandrom, oko raskida ugovora te će on kao slobodan igrač napustiti klub.

Osim toga Cuadradu ističe ugovor na kraju ovog mjeseca, a produženje mu neće biti ponuđeno.

Oglasi

"Uprava Juventusa radi na raskidu saradnje sa lijevim bekom Alexom Sandrom. Napustit će klub kao slobodan igrač, ako sve bude kao što je planirano. Cuadradu ističe ugovor 30. juna i također će napustiti Juventus kao slobodan igrač", napisao je Romano.

Ono što je dodatno iznerviralo navijače Juventusa jeste da je trener ove ekipe ostao Massimiliano Alegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub je prije nekoliko dana saopštio kako ima povjerenje u 55-godišnjeg trenera, a ni on nije imao namjeru otići.

"Imamo dugoročne planove s Allegrijem. Naša veza je jaka. Juventus je veliki tim, imamo ponizne igrače i svi smo čvrsto na zemlji", poručio je nedavno generalni menadžer Bianconera Maurizio Scanavino.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Alex Sandro i Cuadrado dva kapitalca? Ozbiljno!! Sandro mrtav igrač već godinama, a Cuadradu 35 godina. Baš su kapitalci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi