Sa Saudijcima ne može niko: Deseta velika zvijezda iz Evrope zvanično u Saudijskoj Arabiji!

Realizovan je novi veliki transfer

Sa Saudijcima ne može niko: Deseta velika zvijezda iz Evrope zvanično u Saudijskoj Arabiji!

Admin Čaušević

Još jedna zvijezda evropskog fudbala stigla je u Saudijsku Arabiju te će prvenstvo u toj zemlji od naredne sezone biti itekako uzbudljivo, ali i znatno više medijski praćeno nego što je to bio slučaj ranije.

U svojim najboljim fudbalskim godinama Sergije Milinković-Savić je napustio Stari kontinent i odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Potvrda transfera srbijanskog veznjaka u Al-Hilal stigla je u srijedu navečer, a Lazio je za igrački karton ovog 28-godišnjaka dobiti 40 miliona eura.

Savić je slovio za jednog od najboljih veznjaka Serije A, dugo se povezivao sa Juventusom, a navodno je prije nekoliko sezona za njega Claudio Lotito odbio 100 miliona od Real Madrida.

Prije nekoliko dana se pojavila vijest da će dosadašnji fudbaler Lazija preći u Saudijsku Arabiju, a sada je ovaj posao dobio i zvaničnu potvrdu.

Oglasi

Savić je sa Al Hilalom potpisao trogodišnji ugovor koji će mu garantovati 20 miliona eura po sezoni, a ta cifra računajući bonuse može porasti za još 10 miliona eura.

Reprezentativac Srbije je tako postao deseta velika zvijezda koja je napustila Stari kontinent u posljednjih pola godine i karijeru odlučila da nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Prvo je Karim Benzema prešao iz Reala u Al-Ittihad, zatim mu se u istom klubu priključio N'Golo Kante. Francuzi su došli besplatno, dok je Jota iz Celtica plaćen 29 miliona.

Ruben Nevese je u Al Hilal stigao za 55 miliona eura, dok je Savić postao saigrač portugalskom veznjaku za cifru od 40 miliona. Al Hilal je uspio dovesti i Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja sa 23 miliona.

Marcelo Brozović je došao u Al Nassr za 18 miliona, a Edouard Mendy i Roberto Firmino su potpisali za Al-Ahly.

Led je naravno još zimus probio Cristiano Ronaldo koji je prešao u Al-Nassr i sa platom od 200 miliona eura godišnje postao najplaćeniji igrač na svijetu.

Top Komentari

user1681500506
Bezveze igrac samo Na nasim portalima mozete ovako pisati o ovom igracu, da je dobar nebi otiso tamo, to je liga Za penzionere
0 0
user1676286668
Velika zvijezda heheeheheh
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti