Čudesan meč u Torinu: Sedam golova i autogol u 92. minuti koji je odlučio pobjednika
Juventus je slavio sa 4:3

Stara dama je ipak stigla do pobjede

Čudesan meč u Torinu: Sedam golova i autogol u 92. minuti koji je odlučio pobjednika

S. Pašalić, foto: EPA

Juventus je u 2. kolu Serije A u derbiju dočekao Napoli i na kraju slavio sa 4:3.

Prvak Italije je dobro krenuo u utakmicu i u 16. minuti stigao do vodstva kada je nakon jedne kontre Danilo postigao gol za 1:0.

Samo tri minute kasnije Juventus je povećao svoju prednost nakon što je Gonzalo Higuain postigao majstorski gol za 2:0.

Nakon toga Sami Khedira je u periodu od nekoliko minuta imao dvije sjane prilike da postigne i treći gol, ali nije bio precizan pa se sa ovim rezultatom otišlo na odmor.

Napoli je nešto bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali je ipak Juventus stigao do gola u 64. minuti kada je Cristiano Ronaldo nakon ubačaja Douglasa Coste pogodio za 3:0.

Ipak, Napoli je prvo u 66. minuti preko Manolasa smanjio na 3:1, a u 68. minuti Lozano je bio strijelac gola za 3:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus se nakon toga povukao, a gosti su to iskoristili i u 81. minuti stigli do 3:3 kada je Callejon ubacio loptu u šesnaesterac, a najbolje se snašao Di Lorenzo i postigao gol.

Kada se činilo da će Napoli osvojiti jedan bod, Juventus je dobio jedan slobodan udarac, Miralem Pjanić je ubacio loptu, a Koulibaly je postigao nevjerovatan autogol za vodstvo Stare dame i na kraju pobjedu od 4:3.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kolumbo
koji zielinski sta si ti gledao
0 2
kolumbo
valjda lorenzi .zar je moguce da ti pises javni portal i pises neistine , ko te drzi ili niko drugi nema
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi