Čudesan preokret Zvijezde nad Igmanom za velika tri boda

Lider slavio s 2:1

Čudesan preokret Zvijezde nad Igmanom za velika tri boda

Edmir Škorić

U 16. kolu Prve lige FBiH Zvijezda je ugostila Igman i na kraju slavila s 2:1 uz nevjerovatan preokret.

Zvijezda je u nastavak prvenstva ušla kao lider prvoligaške tabele, no niko na Banja Ilidži nije ni u ludilu pomišljao na poraz od Igmana. Ipak, nogomet je ponekad nepredvidiv, Igman je držao tri boda do 87. minute, pošto je vodio 1:0, a onda dva gola domaćih za novu pobjedu.

Od početka je Zvijezda bila u poziciji da napada, kao što se i očekivalo, Igman se branio i odbranio do odlaska na odmor.

I kada je u nastavku Zvijezda krenula s isključivim ciljem da pobijedi, pa krenula još ofanzivnije ka golu Igmana, uslijedio je hladan tuš u 61. minuti. Drljević je pogodio za 1:0 prednost Igmana.

U 86. minuti Adžem je pogodio za 1:1 i činilo se da će ipak Zvijezda doći makar do boda, a onda u nadoknadi Cvijanović zabija pogodak za veliko slavlje na Banja Ilidži.

Zvijezda je povećala prednost na tabeli u odnosu na Slogu, koja sutra gostuje Metallegheu, te Olimpik koji je odigrao 0:0 s Veležom. U narednom kolu tim iz Gradačca ide u goste Slogi iz Simin Hana.

Zvijezda - Igman 2:1 (Adžem 86, Cvijanović 93/ Drljević 61)

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Pršeš, Cvijanović, Brčkalić, Ivanovski, Devedžić, Kesić, Čivić, Đekić, Kapetan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Kašić, Džafić, Konjhodžić, Razić, Drljević, Pirija, Islamagić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi