Čudesna priča o Ronaldinhu
Foto: EPA

Pred El Clasico 2005. godine

Čudesna priča o Ronaldinhu

Midhat Šljivak

Andres Iniesta otkrio je nevjerovatnu priču o načinu na koji je Ronaldinho inspirisao tim pred El Clasico protiv Reala u novembru 2005. godine.

Veznjak Barce je ispričao zaista čudesnu priču o legendarnom Brazilcu.

"Nekoliko dana prije El Clasica, Dinho me nazvao u rano jutro i rekao mi: Andres, moram ti priznati nešto. U junu napuštam Barcelonu i idem u Real Madrid. Nisam mogao odbiti toliko novca. Ne govori nikom, nemoj me izdati, jer tebi vjerujem najviše", ističe Iniesta.

Nakon treninga, gdje su svi gledali u Ronaldinha, došla je i utakmica u kojoj je fantastični Brazilac postigao dva gola u pobjedi od 3:0.

Ovacije je dobio i sa tribina Santiago Bernabeua, a saigračima je otkrio tajnu poziva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Momci, ovo je teška utakmica, ali sam ovih dana otkrio da smo mi velika porodica. Svakog od vas sam zvao i rekao da idem u junu i nijedan od vas nije to rekao nekom drugom. Shvatio sam da ćete radije da šutite, nego da izdate jedan drugog. Ostaću ovdje još dugo, a sad idemo na teren očitati lekciju igračima Madrida", rekao je Ronaldinho u svlačionici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti