Čudesni Edin Višća potopio Akhisarspor
Edin Višća briljira i ove sezone u dresu istanbulskog tima. Tako je trenutno na učinku od osam golova i 11 asistencija (Foto: EPA)

Upisao tri asistencije

Čudesni Edin Višća potopio Akhisarspor

M. Šljivak

Ekipa Bašakšehira juriša prema prvoj tituli prvaka Turske, a predvodi ih fantastični bh. fudbaler Edin Višća. 

U 20. kolu turske Superlige Bašakšehir je kao gost slavio protiv Akhisarspora sa 0:3, a Višća je upisao asistencije kod sva tri gola.

Do vodstva su gosti došli u 33. minuti. Višća je ubacio iz kornera, a Epureanu je pogodio za 0:1.

Sedam minuta kasnije nova asistencija reprezentativca Bosne i Hercegovine. Uposlio je ovog put legendarnog Brazilca Robinha za sigurno vodstvo od 0:2 na poluvremenu.

Do 90. minute se rezultat nije mijenjao, a zatim se ponovo ukazao Višća. Prošetao se kroz odbranu, Demba Ba je bio slobodan i bh. fudbaler mu je nesebično asistirao za konačnih 0:3.

Nakon ovog trijumfa istanbulski tim je ponovo osam bodova ispred drugoplasiranog Galatasaraya i biće ih teško stići na putu do titule prvaka.

Višća je odigrao 90 minuta u pobjedničkom sastavu, Riad Bajić nije bio u timu, dok je poluvrijeme za domaće odigrao Avdija Vršajević.

Super liga, 20. kolo

Akhisar - Bašakšehir 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi