Majstor Višća vodi Basaksehir ka tituli, Fenerbahče napokon slavio
Edin Višća sada ima osam golova i isto toliko asistencija na 19 utakmica u Superligi ove sezone.

Gol i asistencija bh. reprezentativca protiv Kasimpaše

Majstor Višća vodi Basaksehir ka tituli, Fenerbahče napokon slavio

Danas su odigrane posljednje tri utakmice 19. kola turske Superlige, a derbi je bilo na stadionu Fatih Terim gdje je Basaksehir ugostio Kasimpašu.

Aktuelni lider na tabeli je savladao nezgodne goste rezultatom 2:0, a prvo ime susreta bio je Edin Višća koji je učestvovao u oba gola u trijumfu Basaksehira.

Basaksehir je od starta utakmice bio bolji tim na terenu a do vodstva je stigao u 42. minuti kada je Višća iskoristio lijepu asistenciju Robinha i majstorski pogodio za 1:0. Bh. reprezentativac je malo pretjerao sa slavljem nakon gola, pa mu je sudac Kalkavan pokazao žuti karton.

Domaći su i u nastavku utakmice dominirali terenom, a imali su i stopostotnu priliku u 58. minuti. Višća je uposlio Mossoroa, koji je sa svega nekoliko metara udaljenosti uspio prebaciti gol i istakao ozbiljnu kandidaturu za promašaj sezone.

Basaksehir je pobjedu ovjerio u 84. minuti kada je Višća fenomenalno proigrao Eliju, koji je rutinski zabio za konačnih 2:0. Treba istaći da je za Kasimpašu nastupio i Haris Hajradinović, koji je odigrao prvih 45 minuta.

Nakon dugo vremena pobjedu je upisao i Fenerbahče, koji je na svom terenu savladao trećeplasirani Malatyaspor rezultatom 3:2. Ekici je doveo Fener u vodstvo već u 2. minuti, da bi Mina Meza u 28. poravnao na 1:1. Samo tri minute kasnije, Ekici postiže novi gol za drugo vodstvo Fenera večeras, ali u posljednjim trenucima prvog dijela Donald zabija za 2:2.

Fenerbahče je u 61. minuti imao jedanaesterac kojeg je promašio Ekici, ali je u 87. ipak stigao do trijumfa zahvaljujući golu Topala. Za Fener je ovo bila tek četvrta pobjeda u ovoj sezoni kojom se gigant iz Istanbula konačno izvukao iz opasne zone i sada je 14. sa 20 bodova.

U trećoj utakmici dana, Alanyaspor je kao gost savladao Ankaragucu sa 2:0 golovima Djalme i Cissea.

Basaksehir, za koji danas zbog povrede nije igrao Riad Bajić, i dalje vodi na tabeli sa 41 bodom, šest više od drugoplasiranog Galatasarayja.

Top Komentari

igepa
svaka cast majstore
6 0
SOUTHFOREVER
zeljina-skola-futbala,,,,strasan-igrac
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti