Čudesni Gegić odveo Sparse do pobjede

Sparsi idu dalje

Čudesni Gegić odveo Sparse do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su u Beogradu ekipu Budućnosti 96:80 uz fantastičnu partiju Amara Gegića.

Sarajevski tim je trebao pobjedu za prolaz dalje, a to su na kraju i uspjeli da naprave.

Budućnost je prvi period dobila s poenom razlike (23:22), ali je zahvaljujući raspoloženom triju Gegić - Čampara- Stepanović, ekipa Sparsa uspjela da do poluvremena ode na osam poena razlike, 52:44.

Treći period donosi nešto izjednačeniju košarku. Sparsi su uspijevali održavati prednosti i uspjeli su dodatno povećati razliku na ulasku u posljednju dionicu. Bilo je plus 12, 79:67.

Bez većih problema Sparsi su priveli meč kraju, te su došli do prolaza u polufinale, gdje ih čeka duel protiv Džanan Muse i Cedevite.

Amar Gegić je meč završio sa triple-double učinkom. Ubacio je 26 poena, imao je 15 skokova i 10 asistencija, te učinak od šest blokada.

Isti broj poena je ubacio i Sani Čampara, dok je Aleksa Stepanović ubacio 20 poena uz 10 skokova.

Kod Budućnosti Miloš Popović je ubacio 36 poena uz 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi