Čudesni Haaland je ispisao historiju Lige prvaka, pali su čak i rekordi Mbappea i Raula
Nikome u historiji Lige prvaka nije uspjelo da postigne sedam golova u prve četiri utakmice

Salzburg ima strašnog igrača, ali ga neće moći dugo zadržati

Čudesni Haaland je ispisao historiju Lige prvaka, pali su čak i rekordi Mbappea i Raula

S. Pašalić

Salzburg je uspio osvojiti bod protiv Napolija i tako je i dalje zadržao šanse da bi nekako mogao do nokaut faze.

Italijani su pobjedom mogli osigurati svoje mjesto u narednoj fazi takmičenja, ali nisu u tome uspjeli, a gosti su prvi stigli do vodstva kada je Haaland pogodio za 1:0.

Pred kraj prvog poluvremena Lozano je izjednačio na 1:1, a iako je Napoli u drugom poluvremenu napadao, na kraju nije uspio postići još jedan gol.

Ono što je zanimljivo je to da je napadač Salzburga, Haaland golom ispisao nove stranice historije Lige prvaka.

Bio je ovo sedmi gol Haalanda u prve četiri utakmice zbog čega je postao prvi igrač u historiji ovog takmičenja kome je ovo uspjelo.

On je tek četvrti igrač u historiji kojem je uspjelo da postigne gol u prve četiri utakmice i tako se pridružio Ze Carlosu, Alessandru Del Pieru i Diegu Costi.

Ipak, niko od ove trojice igrača nije postigao sedam golova i najbliži pratitelj je na broju pet pa se Haaland tako u tom segmentu nalazi na vrhu liste.

Haaland je također prestigao Raula i Mbappea koji su postigli po šest golova za Real i Monaco u jednoj sezoni kada su bili tinejdžeri, a igraču Salzburga je pošlo za rukom da u samo četrii utakmice ovo uradi.

Na kraju, napadač Salzburga je trenutno vodeći strijelac Lige prvaka, a prati ga Robert Lewandowski sa pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

Dobojlija
Za ovog ce se jos itekako cuti ,zaboravite na razvikane neymara ,mbapea I onog jovica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi