20 klubova prati Erlinga Haalanda

Salzburg očekuje veliku zaradu

20 klubova prati Erlinga Haalanda

Mladi norveški napadač Erling Haaland je za kratko vrijeme postao zvijezda i jedan od najperspektivnijih fudbalera na svijetu.

Zabio je 19-godišnji Haaland ove sezone već 22 gola na 15 mečeva za svoj Salzburg (šest golova u Ligi prvaka) i odmah zapao za oko velikom broju evropskih velikana.

Jučer su se pojavile glasine da je Juventus već spremio ponudu za mladog napadača, a ona je navodno vrijedna 40 miliona eura. Ipak, to vjerovatno neće biti dovoljno za Haalandov transfer s obzirom da se Salzburg nada zaradi od 60-ak miliona eura od prodaje svog dragulja.

Juventus je navodno želio dovesti Haalanda i 2018. godine dok je on još branio boje Moldea. Ipak, Haaland je izabrao Salzburg jer nije želio preći u klub gdje bi vrlo vjerovatno "grijao klupu".

Osim Juventusa, i Manchester United je itekako zainteresovan za Haalanda s čijim je vještinama itekako upoznat trener Ole Gunnar Solskjaer s obzirom da je sa mladim napadačem sarađivao i u Moldeu.

Špekulisalo se da je i Napoli već ostvari okontakt sa Haalandovim zastupnicima, ali ko god krene u realizaciju njegovog transfera imaće žestoku konkurenciju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Naime, The Guardian danas piše da 20 klubova skautira Haalanda, a među njima su, osim već pomenutih Uniteda, Juventusa i Napolija, i velikani poput Barcelone, Real Madrida, Atletico Madrida, Manchester Cityja Arsenala, Bayerna i Chelseaja.

Podsjetimo, Haalanda je Salzburg doveo u januaru ove godine iz Moldea za oko pet miliona eura. Od tada je mladi napadač odigrao ukupno 20 mečeva za austrijski tim, postigao 23 gola i upisao šest asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi