Haaland postigao 22 gola u 15 mečeva i sada čeka transfer: Prva ponuda je vrijedna 40 miliona eura!

Norvežanin bira novi klub

Haaland postigao 22 gola u 15 mečeva i sada čeka transfer: Prva ponuda je vrijedna 40 miliona eura!

Mladi norveški napadač Erling Braut Haaland oduševio je fudbalsku Evropu ove sezone.

Ovaj 19-godišnjak nastupa za Red Bull Salzburg, a za njega se čulo nakon nenormalnih partija u Ligi šampiona. U tom takmičenju je postigao gotovo nestvarnih šest golova nakon tri debitanstka nastupa, ali ni u ostalim takmičenjima golgeterski ne kaska mnogo. Tako je u austrijskoj Bundesligi postigao 12 golova na 10 utakmica, a u Kupu te zemlje dodao je četiri pogotka na dvije utakmice. Ukupno je postigao 22 gola na 15 nastupa.

Samo se čekala prva transfer špekulacija vezana za nejegovo ime, a ona dolazi iz Italije i kaže d je velikan Juventus zainteresovan da ga angažuje.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, Juventus je spremio 40 miliona eura i ponudu će staviti na stol austrijske ekipe, a na transferu već radi najpoznatiji svjetski agent Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Isti izvor prenosi kako se Norvežanin također dovodi u vezu sa Manchester Unitedom i Real Madridom, tako da Stara dama sigurno neće imati lak zadatak da ga angažuje, posebno ako nastavi igrati u ovom ritmu.

Ovaj mladić je upisao i dva nastupa za reprezentaciju Norveške pa je i zbog te činjenice cijena naglo porasla. Inače, Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 12 miliona eura, ali jasno je da će Salzburg od njegove prodaje zaraditi daleko više novca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi