Cudicini: Begović je sjajna konkurencija Courtoisu

Bivši golman i ambasador Chelseaja

Cudicini: Begović je sjajna konkurencija Courtoisu

Bivši golman Chelseaja, a danas ambasador tog kluba, Carlo Cudicini govorio je za Sky Sports o Begovićevom dolasku na Stamford Bridge.

"Begović u Premiershipu igra već pet-šest godina, a sakupio je i preko 40 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nema sumnje da se radi o kvalitetnom i, sa svojih 28, dovoljno iskusnom golmanu. Za njega je sjajna stvar što se priključio Chelseaju", rekao je Cudicini, koji je potom dao svoj komentar na golmanski dvojac kluba sa Stamford Bridgea:

"Mislim da će to biti kvalitetno 'takmičenje' Begovića i Courtoisa, koji je prošle godine pokazao kakav je golman. U Chelseaju uvijek teže tome da imaju dva odlična golmana koji će se boriti za mjesto u prvom timu. Uvijek je dobra jaka konkurencija, a mislim da je ključ uspjeha imati dva sjajna golmana".

Asmir Begović je ovog ljeta za 8 miliona funti pršao iz Stokea u Chelsea, nakon što je posljednjih pet godina proveo na Britannia stadionu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.