Čudna odluka predsjednika Lazija u novom ugovoru Milinković-Savića

Nema otkupne klauzule

Čudna odluka predsjednika Lazija u novom ugovoru Milinković-Savića

Endin Čaušević

Srbijanski fudbaler Sergej Milinković-Savić već neko vrijeme je na meti evropskih velikana i samo je pitanje vremena kada će napustiti Lazio.

Milinković-Savić se ovog ljeta povezivao s mnogim klubovima, a činilo se da će karijeru nastaviti u PSG-u ili Manchester Unitedu koji su pokazali najveći interes za njega. Ipak, na kraju je ovaj veznjak ostao na Olimpicu jer je rimski klub postavio cijenu od 100 miliona eura za njega.

Lazio je uspio sačuvati Milinković-Savića i sada im je glavni cilj da pokušaju potpisati s njim novi ugovor. Kako piše Corriere dello Sport SMS je uspio da dogovori novi ugovor, ali što je najzanimljivije prema svemu sudeći tu neće biti otkupna klauzula.

SMS bi saradnju s rimskim klubom trebao produžiti do ljeta 2023. godine, a prema tom ugovor će zarađivati godišnje oko tri miliona eura plus bonusi. Iako se pisalo da će u ugovoru biti i otkupna klauzula od 150 miliona eura na kraju od toga nema ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Predsjednik Lazija, Claudio Lootito, ne želi na taj način ostati bez srbijanskog veznjaka, već želi da on lično pregovara oko visine obeštećenja sa svim klubovima koji budu željeli dovesti SMS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi