Čudna priča o životu Andrea Villasa-Boasa

Imat će šta da priča

Čudna priča o životu Andrea Villasa-Boasa

Midhat Šljivak

Portugalac Andre Villas-Boas najavljivan je kao novo veliko trenersko ime. 

Nakon što je osvojio prvenstvo Portugala sa Portom, otišao je putem Josea Mourinha i preuzeo je Chelsea, ali mu se karijera u Engleskoj nije razvijala baš najbolje.

Pred sam kraj sezone 2011/2012 je dobio otkaz na Stamford Bridgeu, a iste godine preuzima i gradskog rivala Tottenham, ali i tu je trajao samo sezonu i po i bez značajnihih rezultata.

Dvije godine je potom portugalski stručnjak radio u ruskom Zenitu. Osvojio je tri trofeja, među kojima je i prvenstvo Rusije, a zadnji angažman je imao u Kini, gdje je vodio Shanghai SIPG godinu dana.

Prije svih velikih poslova malo ko je znao da je još kao 21-godišnjak obavljao ulogu tehničkog direktora selekcije Djevičanskih Ostrva.

Otkrio je Portugalac kako je do svega došlo...

"Aplicirao sam za posao putem faksa. Želio sam raditi negdje bez previše komplikacija. Bio sam znatiželjan kada sam došao, malo sam se i bojao, ali sam se ubrzo adaptirao na život ovdje", rekao je Portugalac, te je komentarisao i plaže koje su sjajne na ovim ostrvima.

"Ovo je istinski raj, jedno od najljepših lokacija na svijetu. Bilo me je malo strah, jer sam jedva uspio naći let tada, ali sam uživao", istakao je Villas-Boas.

Nakon ove fantastične avanture postao je pomoćnik Joseu Mourinhu u Portu, Chealseaju i Interu, da bi 2009. godine po prvi put počeo samostalnu karijeru u ekipi Academice.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Predviđala mu se velika trenerska karijera. Međutim, on to za sada nije ostvario, ali sigurno da odustati neće jer mu je tek 41 godina.

Pored trenerskog posla ljubitelj je i brzine. Učestvovao je na reliju Dakar, a vozio je i još neke manje poznate trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi