Čudna situacija na zagrijavanju Uniteda: Šta se dešava s Martialom?

Kao da nije tu

Čudna situacija na zagrijavanju Uniteda: Šta se dešava s Martialom?

E. Škorić

Manchester United je danas remizirao sa Chelseajem (1:1) u derbiju 36. kola engleske Premier lige.

United je poveo golom Mate, ali je Chelsea preko Alonsa došao do izjednačenja. Podjela bodova više odgovara Plavcima, koji su sa 68 bodova zadržali četvrtu poziciju, iskoristivši ujedno i novi poraz Arsenala.

United je bez pobjede na prethodna tri meča i Crveni vragovi su jako teškoj situaciji, pa je Liga prvaka u ovom trenutku skoro nemoguća misija.

Da situacija u Unitedu nije idealna, najbolje pokazuje video na kojem se vidi kako se igrači Uniteda zagrijavaju, ali Anthony Martial, koji nije ni zaigrao protiv Chelseaja, kao da je mislima negdje otplovio daleko od stvarnog vremena...



Solskjaer nakon Chelseaja: Opet nam se desilo 'to nešto'

Pogodak kojeg je postigao Chelsea u finišu prvog poluvremena ide na dušu golmana Davida de Gee. Nije Španac dobro reagovao nakon udarca Antonija Rudigera, odbio je loptu do Marcosa Alonsa, koji je pogodio za 1:1.

To je na kraju bio i konačan rezultat meča, a menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je nakon utakmice stao uz De Geu. Na pitanje da li je razmišljao da izostavi De Geu sa ove utakmice, norveški stručnjak je rekao:

"Ne. David je dao dosta dobrog ovoj ekipi. Njegov odnos nakon Cityja je bio dobar i imao sam potpuno povjerenje u njega. Zna on dobro da je mogao bolje intervenisati kod gola, ali opet nam se desilo 'to nešto', kao i protiv Cityja", rekao je Solskjaer, te je dodao:

"Danas smo počeli jako dobro, ali smo ponovo ostali bez ritma. Trebao nam je veći tempo i intenzitet, nismo ga uspjeli naći. Trebala nam je pobjeda, momci su krenuli fantastično, stvarali su šanse, ali na kraju je neriješen rezultat fer", istakao je Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uvjeren je kako je Chelsea ovim rezultatom zadovoljniji. "Rekao sam, ovo je vjerovatno najrealniji rezultat. Oni su mnogo sretniji neriješenim ishodom. Mi se moramo boriti do kraja, imamo još dvije utakmice, a nikad se ne zna gdje se bodovi mogu ispustiti", rekao je menadžer Manchester Uniteda.

Do kraja sezone u Premiershipu ostala su dva kola. United za rivale ima timove koji su na samom dnu, a igrat će protiv Cardiffa i Huddersfielda.

Top Komentari

Kiss
uvijek je bio precijenjen igrač ali kad ode iz manchester uniteda oko 10 mil ako itko plati za njega sjebat će se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi