Čudna situacija u NK Jedinstvo: Tahirović nakon samo jednog kola napustio klub
Tahirović (desno)

Mladi defanzivac pružao sjajne partije i nedavno potpisao novi ugovor, ali sada već odlazi

Čudna situacija u NK Jedinstvo: Tahirović nakon samo jednog kola napustio klub

S. Mlaćo

NK Jedinstvo je novu sezonu Prve lige FBiH startao remijem protiv Zvijezde (1:1).

Bišćani su nakon prvog poluvremena imali vodstvo, no u drugom dijelu bolja igra gostiju i na kraju je publika vidjela podjelu bodova.

Vlado Jagodić nakon meča nije bio nezadovoljan, no sada se našao u prvim problemima.

Nakon samo jednog kola klub iz Bihaća odlučio je napustiti sjajni defanzivac Adi Tahirović (20).

Kako saznaje SportSport.ba, Tahirović se jučer pozdravio sa bivšim saigračima i trenerima, te napustio klub i u novoj sezoni neće nositi dres Jedinstva.

Duel protiv Zvijezde odgledao je sa klupe, a iz Bihaća za sada ne dolaze informacije o čemu se tačno radi, odnosno zbog čega je saradnja dvije strane već završena.

Treba istaći da je Tahirović prošle sezone bio jedna od glavnih karika u timu Vlade Jagodića, a na kraju sezone od strane navijača proglašen je za najboljeg igrača u minuloj sezoni.

Svojom požrtvovanošću i borbenošću, te kvalitetnim partijaa Tahirović je osvojio simpatije navijača Jedinstva, te skrenuo pažnju na sebe brojnih klubova, kako iz Premijer lige, tako i inostranstva, no nedavno je potpisao novi ugovor sa Jedinstvom.

Prošle zime odlučio je ostati Pod Borićima i pomoći klubu da izbori opstanak u veoma teškoj situaciji, pa je situacija o razlazu nakon samog jednog kluba u novoj sezoni Prve lige FBiH više nego čudna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo je tako ostalo bez kvalitetnog defanzivca i nogometaša sa zaštićenim godištem (U-21).

U Jedinstvo je mladi defanzivac stigao na ljeto 2018. godine iz švedskog Linkopinga.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi