Čudne scene na utakmici Njemačke - Ter Stegen spriječio prosvjednike da se vežu za stative

I to je moguće

Čudne scene na utakmici Njemačke - Ter Stegen spriječio prosvjednike da se vežu za stative

Edmir Škorić

Njemačka večeras u Gelsenkirchenu igra prijateljski meč protiv Kolumbije.

Nijemci kao domaćini Evropskog prvenstva ne igraju kvalifikacije, ali FIFA termine koriste za odigravanje prijateljskih utakmica.

Prije nekoliko dana su izabranici Hansija Flicka remizirali u Bremenu s Ukrajinom (3:3), a večeras na stadionu Schalkea omjeravaju snage s Kolumbijom.

U prvih pola sata nije bilo pogodaka, ali zabilježena je jedna nesvakidašnja situacija. Nekoliko prosvjednika za ekološku svijest utrčalo je na teren i pokušalo se lancima vezati za okvir gola, ali nije to dozvolio golman Njemačke Marc-Andre ter Stegen.

Osim golmana Barcelone, tu su bili i redari koji su spriječili pojedine osobe da ispun svoj neobičan cilj.

Prekid je kratko trajao, pa je utakmica brzo nastavljena.

Inače, Njemačka igra u sastavu: Ter Stegen - Rüdiger, Can, Thiaw - Wolf, Goretzka, Gosens - Sané, Gündogan, Musiala - Havertz.

Što se Kolumbijaca tiče, njima će ova utakmica poslužiti kao dobra provjera pred početak južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi