Huseinbašić jasno rekao da sanja dres "Elfa": To će biti najljepši dan u mojoj karijeri

Donio je odluku

Huseinbašić jasno rekao da sanja dres "Elfa": To će biti najljepši dan u mojoj karijeri

E. Oštraković

Fudbaler Kolna, Denis Huseinbašić, priznao je njemačkim novinarima kako sanja da jednog dana zaigra za A selekciju Njemačke.

Dugo je trajao neki vid "pregovora" oko toga da li će Huseinbašić izabrati da igra za Bosnu i Hercegovinu ili Njemačku, a odluka je sada pala.

Huseinbašić se trebao naći na spisku Faruka Hadžibegića za martovske utakmice, ali je odlučio da ne dođe i svije pravdao privatnim obavezama.

Ipak, navodne privatne obaveze mu nisu smetale kada je prije nekoliko dana trebao igrati prijateljsku utakmicu za mladu reprezentaciju Njemačke.

"Ako zaigram na Evropskom prvenstvu, sve je gotovo. Želim biti tu i dat ću sve od sebe za to. To će biti najljepši dan u mojoj karijeri", rekao je Huseinbašić.

Ukoliko Huseinbašić zaigra na turniru koji će se održati u junu, više neće imati pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

"Moj cilj je da igram za seniorski tim Njemačke. Uvjeren sam da to mogu uraditi u narednih nekoliko godina", jasan je bio Huseinbašić.

Postigao je ovaj mladi nogometaš dva gola u dva nastupa u dresu u-21 reprezentacije Njemačke, a samo riječi hvale za njega je imao selektor, Antonio Di Salvo.

"Denis ima mnogo samopouzdanja i dobro se uklopio od prvog dana. Vidljivi su njegovi kvaliteti i na treningu i na utakmicama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Fudbaler kojeg je Koeln doveo za "mršavih" 50.000 eura je ove sezone za Jarčeve skupio 21 nastup u svim takmičenjima uz četiri gola i poprilično je standardan.

Podsjećanja radi, direktor A reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović je u januaru kazao kako je Huseinbašić predao dokumentaciju za dobivanje bh. pasoša.

Top Komentari

Gorcilo
Noz, zica - Srebrenica
1 9
Ukoliko se ovaj pod nazivom "Gorcilo" se ne blokira zauvijek nikada vise necu uci na ovaj internet portal da procitam bilo koju sportsku vijest i naravno odjavit cu se zauvijek. Takodje treba blokirati i one koju su mu dali lajk zauvijek. On je vec nekoliko puta puta upisao svoj komentar "Noz, zica - Srebrenica" i nelokiko puta dobiao lajkove Treba ga blokirati i ne dozvoliti mu da se registruje pod bilo kojim korisnickim imenom. Nadam se da ce me i ostala apsolutna vecina podrzati i da isti tako misle i osudjuju.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti