Ter Stegen je provocirao pogrešnog: Htio je poniziti Benzemu, a samo se osramotio

Scena kod penala

Ter Stegen je provocirao pogrešnog: Htio je poniziti Benzemu, a samo se osramotio

Admin Čaušević

Karim Benzema je postigao svoj drugi hat-trick u razmaku od nekoliko dana. Ovaj put u domu najveće rivala. Francuz je još jednom pokazao da je u završnici sezone zaista dominantan. 

U revanš susretu polufinala Kupa Kralja Real Madrid je gostovao Barceloni i pobijedio je sa 4:0. Najzaslužniji za trijumf je svakako Benzema koji je postigao tri gola.

Francuz je za vikend u prvom poluvremenu duela protiv Real Valladolida zabio hat-trick, a sada je isto ponovio u nastavku utakmice protiv Barcelone.

Svoj drugi gol na meču Benzema je postigao iz penala u 58. minuti kada nije nasjeo na provokacije Marc-Andrea Ter Stegena.

Nijemac na golu Barcelone je pokušao na sve načine navuči Benzemu da šutira u golmanu desnu stranu, ali nije uspio.

Ter Stegen je stao na desnu polovinu gola, pokazivao je desnom rukom gdje će Francuz šutirati, ali provokacije su bile uzaludne.

Oglasi

Kapiten Reala je bio duboko fokusiran, nije ni podigao glavu, znao je gdje šutirati i samo je bio skoncentrisan na svoj šut.

Kada je sudija dao znak Benzema je uzeo kratki zalet i rutinski loptu poslao u jednu, a Ter Stegena u drugu stranu. Čak je i rukom pokazao Nijemcu da je uzalud provocirao.

Benzema je na najbolji mogući način iskoristio reprezentativnu pauzu, potpuno sanirao povredu i očigledno je i više nego spreman za završnicu sezone.

Naredna prepreka za osvajača Zlatne lopte bit će Chelsea u četvrtfinalu Lige prvaka. Plavci su u očajnom izdanju i neće biti iznenađenje ukoliko budu laka meta za sjajnog Francuza.

Sa večerašnja tri Benzema je stigao do brojke od 22 gola u svim takmičenjima. S obzirom da Real do kraja sezone ima odigrati još dvocifren broj utakmica neće biti iznenađenje ukoliko 35-godišnjak premaši cifru od 30 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ovo je isto ko kad ono vlasce @NoSikiriky ili @E.Car pokusaju provocirati mene pa im ja pišnem u face HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHA
3 0
nakopitam
Brucelona ga primila 4 puta a @E.Car i @NoSikiriky po 2 puta jedan od drugoga
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi